Wie ben ik?

Ik ben die ik ben.

Wie ben ik? Ik ben die ik ben. Ik ben de zon,  ik ben de maan. Ik ben het licht, ik ben het duister. Ik ben het gehele in een geheel. Ik ben de liefde, ik ben het kwaad. Ik ben de vader, ik ben de moeder, ik ben het kind. Ik ben de liefde, een geheel in het gehele. Ik ben de lente, ik ben de zomer, ik ben de herftst, ik ben de winter. Dit alles leeft in mij. Ik ben het zaadje, ik ben de bloem. Ik ben het afval en ik verga tot stof. Tot ik je weer zal roepen en jij weer mag zijn, diegene die je bent. Maar ik ben die ik ben en ik blijf die ik ben. Diegene die in jou leeft, diegene die altijd is. Ik ben die ik ben, een liefde, een eenheid, samen met mijn kern. Samen zijn wij een geheel, het gehele in een.

EEN ZIEL DIE IN JOU LEEFT.

Henriette Doensen

Ik heb in de jaren ‘90 de kunstacademie gedaan in Sint Niklaas, België. Tijdens deze opleiding ben ik steeds meer abstract, eigenlijk intuïtief gaan werken.

Ook ben ik steeds meer cursussen gaan volgen om de kunst en het spirituele te kunnen combineren. In dezelfde periode zag ik bij een kennis een tekening die me niet meer heeft losgelaten. Een tekening gemaakt in een cirkel:  mijn eerste kennismaking met een mandala.  Deze tekening raakte mij recht in mijn hart!

Na het volgen van vele cursussen, het doormaken van een mooie  persoonlijke ontwikkeling en verdere specialisatie in intuïtief tekenen en schilderen is nu de tijd rijp om mijn werk met jullie te delen.

De naam van mijn website ‘Wervelende Regenboog’ is een boodschap, een symbolische handreiking die ik tijdens de cursus reiki heb gekregen. De regenboog (of zijn kleuren) komen regelmatig terug in mijn tekeningen en schilderijen. Het symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde.

Wervelende Regenboog

Eenheid/Heelheid Volbracht.
Aangereikt na het behalen van Reikie twee.
Wervelende Regenboog.

Je reinigende regen
Schenkt alles het leven.
De Kinderen der Aarde
Zullen weer in vrede gaan
En je kleuren helen.

Wervelende voorspellende Regenboog,
Je krijgers staan nu op,
Broer en Zus in harmonie,
Hun ogen lichten op.

Wervelende Regenboog,
Beroer ook nu ons hart,
Zodat we samen vliegen gaan, Nooit eenzaam of apart.
De hemel zal het toonbeeld zijn
Van onze wervelende kleuren.

- Dichter onbekend

Opleidingen

Kunstacademie Neerpelt

Kunstacademie Sint Niklaas specialisatie Olieverf

Mark & Anita Intuitieve Ontwikkeling

Pia de Ruiter Reiki  1&2

Cursussen  Intuïtief tekenen en schilderen

Jos E.A.R.T.H. Mineralen Cursus mineralen en edelstenen

Adriaan van Selst Inleiding in de Esoterie

Adriaan van Stelst Cursus ziekte symbolen

Innerlijk kind

Cursus bewustwording

Annelien De 13 kosmische chakra's

Diverse chakra cursussen

Birgitte Bosch Lezingen van de opgestegen meesters